Ételek ... Fotózás ... Ételfotózás!

Ízek és fotók

Ízek és fotók

Miért vannak Jamie Oliver könyveiben gyönyörű ételfotók? Mert David Loftus fotózza őket!

2015. március 24. - Gasztrofotózás

Amennyiben úgy látod, hogy jobban el szeretnél mélyülni a fotózásban, hogy olyan képeket tudj készíteni, amilyeneket akarsz, látogass el a Fényképző Fotós Iskola (klikk ide) oldalára, ahol megfizethető, személyre szabott, egyéni oktatás vár!

Kövess nyugodtan! Klikk a jobb felső sarokban!

Segédeszközök

Sziasztok!

Nézzük ma azokat az eszközöket, melyek megkönnyítik a fotózást, viszont nem feltétlenül kellenek az ételfotózáshoz. Ezek sora végtelen, így a teljesség igénye nélkül:

Változatos evőeszközök:

Jó, ha mindig az ételhez és környezethez megfelelő evőeszközt tudunk használni kiegészítőként

_mg_1851.jpg

Csipeszek:

Ha professzionális fotókat szeretnénk, figyeljünk minden apró részletre. Ebben segítenek a kis méretű, hegyes csipeszek.

_mg_1835.jpg

Ecsetek:

Mint a csipeszekkel, az ecsetek használatával is tudjuk tökéletesíteni a kompozíciónkat.

_mg_1836.jpg

Pipetta:

Használatával precízen tudunk elhelyezni víz vagy egyéb cseppeket a témánkon.

_mg_1837.jpg

Olló:

Bármikor bármit kellhet vágni. Sosincs nálunk épp akkor.

_mg_1838.jpg

Fecskendő:

Különböző méretű darabjaival fröccsenésmentesen tudunk folyadékot adagolni.

_mg_1839.jpg

Glicerin:

50-50% víz-glicerin keveréket használva a pipettánkkal szép, gömbölyű cseppeket tudunk alkotni a témánkra, melyek nehezebben csorognak szét.

_mg_1841.jpg

Műjégkocka:

Italok fotózásakor néha jól jön, ha a jégkocka nem olvad el egy perc alatt.

_mg_1842.jpg

Fogpiszkáló:

Jól használható az összetevők rögzítésére

_mg_1846.jpg

Fülpiszkáló

Aprólékos takarításkor jól jön.

_mg_1847.jpg

Valamilyen kis méretű vízporlasztó flakon:

Friss zöldségek és gyümölcsök jóbarátja a vízpermet, ami egy kis plusz frissességet vihet a képre.

_mg_1849.jpg

Bambusz pálcika:

Hasonlóan a fogpiszkálóhoz a témánk rögzítésére jól használható.

_mg_1850.jpg

Mint említettem számtalan kiegészítő segédeszköz előfordulhat még egy ételfotós táskájában vagy a stúdiójában. Nem szabad megfeledkezni természetesen a sok-sok tányérról, pohárról, edényekről.

A száraz infók után egy kis finomság cserébe, húspogácsák tőlem:

1 kg sertés, marha vagy vegyes darált hús
2 közepes fej vöröshagyma
15 dkg füstölt, nem túl zsíros bacon
2 gerezd fokhagyma
1 kis darab friss gyömbér
1 dl worchester szósz
3 evőkanál házi vagy bolti barbecue szósz
4 újhagyma zöldje
1 citrom reszelt héja
1 fél evőkanál Erős Pista vagy chili

bors
1 teás kanál olívaolaj a sütéshez

A bacont elkezdjük pirítani egy serpenyőben. Amikor kieresztette a zsír nagyját mellé dobjuk az apróra vágott fokhagymát.
Félpercen belül mehet mellé az ugyancsak apróra vágott vöröshagyma és gyömbér.
Ha kezd barnulni a vöröshagyma levesszük a tűzről és jól lecsöpögtetve egy papírtörlőn leitatjuk a maradék zsírt.
Egy nagy tálban a darált húshoz keverjük a sült hagymás bacont. 
Hozzá adjuk a worchester szószt, a barbecue szószt, újhagyma zöldet, reszelt citromhéjat, chili-t. Ízlés szerint sót, borsot és alaposan összedolgozzuk.

Az olívaolajat felforrósítjuk és a húsból formált, pingpong labda nagyságú pogácsákat megsütjük mindkét oldalukon 2-3 percig, közepes lángon Figyeljünk rá, hogy ne száradjon ki!
Amikor a második oldala sül, gyakran kanalazzuk a serpenyőben összegyűlt zsiradékot a húsgolyókra, mert így nehezebben szárad ki és szaftos lesz.

Jó étvágyat!

....................................................................................................................................................................

Amennyiben úgy látod, hogy jobban el szeretnél mélyülni a fotózásban, hogy olyan képeket tudj készíteni, amilyeneket akarsz, látogass el a Fényképző Fotós Iskola (klikk ide) oldalára, ahol megfizethető, személyre szabott, egyéni oktatás vár!

Kövess nyugodtan! Klikk a jobb felső sarokban!

süti beállítások módosítása