Sziasztok!
Nézzük ma azokat az eszközöket, melyek megkönnyítik a fotózást, viszont nem feltétlenül kellenek az ételfotózáshoz. Ezek sora végtelen, így a teljesség igénye nélkül:
Változatos evőeszközök:
Jó, ha mindig az ételhez és környezethez megfelelő evőeszközt tudunk használni kiegészítőként

Csipeszek:
Ha professzionális fotókat szeretnénk, figyeljünk minden apró részletre. Ebben segítenek a kis méretű, hegyes csipeszek.

Ecsetek:
Mint a csipeszekkel, az ecsetek használatával is tudjuk tökéletesíteni a kompozíciónkat.

Pipetta:
Használatával precízen tudunk elhelyezni víz vagy egyéb cseppeket a témánkon.

Olló:
Bármikor bármit kellhet vágni. Sosincs nálunk épp akkor.

Fecskendő:
Különböző méretű darabjaival fröccsenésmentesen tudunk folyadékot adagolni.

Glicerin:
50-50% víz-glicerin keveréket használva a pipettánkkal szép, gömbölyű cseppeket tudunk alkotni a témánkra, melyek nehezebben csorognak szét.

Műjégkocka:
Italok fotózásakor néha jól jön, ha a jégkocka nem olvad el egy perc alatt.

Fogpiszkáló:
Jól használható az összetevők rögzítésére

Fülpiszkáló
Aprólékos takarításkor jól jön.

Valamilyen kis méretű vízporlasztó flakon:
Friss zöldségek és gyümölcsök jóbarátja a vízpermet, ami egy kis plusz frissességet vihet a képre.

Bambusz pálcika:
Hasonlóan a fogpiszkálóhoz a témánk rögzítésére jól használható.

Mint említettem számtalan kiegészítő segédeszköz előfordulhat még egy ételfotós táskájában vagy a stúdiójában. Nem szabad megfeledkezni természetesen a sok-sok tányérról, pohárról, edényekről.
A száraz infók után egy kis finomság cserébe, húspogácsák tőlem:
1 kg sertés, marha vagy vegyes darált hús
2 közepes fej vöröshagyma
15 dkg füstölt, nem túl zsíros bacon
2 gerezd fokhagyma
1 kis darab friss gyömbér
1 dl worchester szósz
3 evőkanál házi vagy bolti barbecue szósz
4 újhagyma zöldje
1 citrom reszelt héja
1 fél evőkanál Erős Pista vagy chili
só
bors
1 teás kanál olívaolaj a sütéshez
A bacont elkezdjük pirítani egy serpenyőben. Amikor kieresztette a zsír nagyját mellé dobjuk az apróra vágott fokhagymát.
Félpercen belül mehet mellé az ugyancsak apróra vágott vöröshagyma és gyömbér.
Ha kezd barnulni a vöröshagyma levesszük a tűzről és jól lecsöpögtetve egy papírtörlőn leitatjuk a maradék zsírt.
Egy nagy tálban a darált húshoz keverjük a sült hagymás bacont.
Hozzá adjuk a worchester szószt, a barbecue szószt, újhagyma zöldet, reszelt citromhéjat, chili-t. Ízlés szerint sót, borsot és alaposan összedolgozzuk.
Az olívaolajat felforrósítjuk és a húsból formált, pingpong labda nagyságú pogácsákat megsütjük mindkét oldalukon 2-3 percig, közepes lángon Figyeljünk rá, hogy ne száradjon ki!
Amikor a második oldala sül, gyakran kanalazzuk a serpenyőben összegyűlt zsiradékot a húsgolyókra, mert így nehezebben szárad ki és szaftos lesz.
Jó étvágyat!
....................................................................................................................................................................
Amennyiben úgy látod, hogy jobban el szeretnél mélyülni a fotózásban, hogy olyan képeket tudj készíteni, amilyeneket akarsz, látogass el a Fényképző Fotós Iskola (klikk ide) oldalára, ahol megfizethető, személyre szabott, egyéni oktatás vár!
Kövess nyugodtan! Klikk a jobb felső sarokban!